Jumaat, 28 November 2008

ceriter hari ini..28 Nov 2008

Ceriter malam jumaat...hubby keje kul 7.00 petang sampai 7.00 pagi jadi aku sorang2 kena jaga anak..dulu masa tak de ammar dan amir kena la duduk sorang2..pasang tv..pasang semua lampu sampai ke pagi..takutttttttttttttttttttttttt beb..tak bagi hubby off handphone sebab kalau takut aku sms atau hubby call..hehe sekarang dah ada dua orang hero temankan oklah sket..malam tadi ammar dan amir berlawan berak..serentak plak tu..abang nangis geli najis dia..adik lagi la...lawan nangis plak...tensen..tak tau nak uruskan siapa dulu..mula2 buka seluar adik tak jadi basuh tinggal je pasal tak tahan dengar jeritan tangisan ammar, tukar plak uruskan ammar dulu...amir pun dah beria2 plak nangis masa uruskan ammar...umi ada dua tangan je la korang ni!!!...dah siap uruskan ammar sekali dengan beri dia susu botol barulah uruskan adik..adik ni leceh sket..nak kena tuam perut dan *** dia..pastu isi minyak,barut lagi...lambat nangis plak tertekan2 :)..lepas tu bergaduh dengan ammar plak suruh dia tido..kejenya asyik menyepah kan rumahtangga je..habis bertaburan mainan..pastu sibuk angkut satu2 mainan dia masuk dalam buaian amir,yang tensennya dah masuk banyak2 nak bawak keluar semula,mana dia sampai,jadi terjerit2 marah nak suruh umi keluarkan..hee tak kuasa nak layan.. dah dekat pukul 10 dua2 ni tak mau tido..adik macam biasa la nak tido atas pangkuan,umi duduk dia nangis nak suruh pangku dia sambil berjalan..jadi malam tadi melayan dua orang ni je la sampai letih pastu tertido tak sempat buat keje umah pun.pukul 2 pagi bangun, ammar berak lagi!!plak tu pampers dah full sangat sampai kebocoran..habis basah baju,cadar dan tilam pun dah basah jugak sket...kalut plak bersihkan ammar dan tilam sekali..amir pun terjaga jugak pasal dengar abang dia nangis...kena la layannnnnnnnnnn...pukul 4 pagi dua2 jaga lagi..dua2 nak susu..macam berpakat plak dua orang ni..pukul 5 pagi jam dah berbunyi..tak larat nak bangun sampai 6.24 pagi baru bangun solat subuh...ingat nak siap2kan barang,gosok baju tapi amir plak dah bangun! berak lagi!!!!!..lepas tu tak nak tido dah,nak umi pangku..mana boleh umi nak bersiap2 pergi keje...jadi kalut la!!!..biler amir dah beria2 nangis p angkat pangku kejap,dah ok letak dalam buaian balik..p siap2 barang2 diaorg untuk bwk ke rumah pengasuh,gosok baju dan mandi.sementara kalut tu ammar dengan perangai dia la..abis baju satu bakul dikeluarkan..kasut2 dalam almari kasut pun dikeluarkan...umi terpaksa la tutup mata je,kalau marah nanti dia nangis..kang jadi tensen plak pagi2 umi dengar dia nangis..pukul 7.30 pagi aku dah siap2 panaskan enjin kereta,letak ammar dalam sit dia,masukkan barang2 dalam kete sementara tunggu hubby sampai rumah..kena tunggu hubby pasal mintak dia belikan susu amir,pengasuh sms malam tadi cakap susu dah habis..lepas hantar dua2 orang ni ke rumah pengasuh barula fuhhh lega..bertolak ke opis plak walaupun rasa ngantuk2 je..


syokknya kalau dapa tido nyenyak macam ni..


Hari ini kat opis ada sesi latihan "modul wandcni"..uihhh garang prof wandcni...bercakap2 sket dengan citrajiwa dia tanya...ok ke?..cakap dengan handphone pun tak bleh hehehehe...apa-apa pun wandcni oklah dah paham sket la dengan modul tu berbanding dengan masa test hari tu..masa test hari tu ikut je test script..makanan yang disediakan pun sedap..save bajet tak payah beli makanan hari ni terima kasih la wandcni pasal ajak join sesi latihan dia.


Dalam pada tu aku sebenarnya risau sket ni..tentang PTK aku..satu paper tak lulus lagi..dah register ambik bulan feb tahun depan..aku dah terlewat ni,batch aku dah ramai naik 44..tinggal yang tak lulus macam aku je yang tak naik lagi...habisla kali ni...nak start studi,nota yang lepas tak tau la ke mana hubby aku letak masa pindah rumah hari tu..tak bleh jadi ni aku dah kesuntukan masa ni..harap2 sangat kali ini lepas la PTK ni..aduhaiiiiiiiii..



Nak lelapkan mata sekejap..hari ni jumaat rehat lama sket hehe

5 ulasan:

×÷·.·»BèCå_$åK†i«·.·÷×™ berkata...

wakakakaka...kesian umie...sekarang baru ku mengerti knp kamoo beria2 ingin kan daku ke rumah kamoo.... msti nak suruh daku menolong kamoo mgawal 2 hero kamoo itu kan...
daku akan wat2 bz ah mggu depan....wakakkakakkaka...

Kak Ina berkata...

waaaa..ader satu paper PTK lagi yang tak lulus...:(

wan_dcni berkata...

Wah.. Wah.. Cbuknya ummi.. Xapa la.. Atleast dh ada 2 hero buah hati pengarang jantung.. wanDcni blh basuh punggung Jimmy jer.. Kihkhihh.. PTK?? Arggghhh terus moral down.. Fobia pun ada..

Tanpa Nama berkata...

Hahahaha...baru kao tau betapa susahnyer jadik mak budak ni..ituler keje mak kao dulu2 tak abih2 melayan karenah kite...uppss..karenah kao la..:). Moga lulus PTK la ek.

hanuni berkata...

Amboi amboi amboi.........sapa la tanpa nama ni yer...