Khamis, 13 Ogos 2009

Bisnes

Pada entri yang lepas saya ada bercerita tentang hobi saya mengumpul aksesori..akhirnya hobi ini menjadi bisnes..dengan secara tidak sengaja sebenarnya..saya dan wandcni menjadi bisnes partner..kami sebenarnya hanya ingin mencuba tak sangka juga sambutan di opis ni boleh dikatakan memberangsangkan juga..jadi terasa seonok pulak dan kami masih meneruskan bisnes ni , saya rasa sudah hampir sebulan..(cuma tak ada masa nak beceita di sini)


Pulangan nya boleh la, tidak la untung sakan ..kami seboleh mungkin (alhamdullilah setakat ini) jual dengan harga yang berpatutan..setakat ni kami sudah ada 4 supplier termasuk adik saya yg di Sabah nun...dan tukang jual kami ada sub kan pada kakak saya di ipoh dan adik wandcni di kementerian lain..


Rasa teruja bangett dalam bisnes ni..p survey tapak, survet kat net...beborak pun bab aksesori..brooch je..kalau ada masa dan rezeki nanti saya berhajat untuk mengikuti kelas membuat aksesori bersama2 dengan ibu2b-zu wife ayah2b ..:) dan akan datang juga kami berhajat nak buat secara online..doa2 la yer berjaya


Moga Allah memurahkan rezeki kami..


Di antara koleksi brooch yg kami ada-kalau berminat boleh la order yerr...

p/s: ada yang berminat..bagitau la..saya boleh pos, no prob.

9 ulasan:

ayahwan berkata...

Murah2 jer brooch tu.. Gelang2s pun ada.. Minat, dont be shy, proceed wt ur order..

Mudah2an Allah murahkan rezki kami dan lindungi kami dari niat jahat dan dengki manusia lain.. Tak baik tau.. Dengki2.. Kang jadi donkey.. Kan haru jadinya..

nuni berkata...

hahahah power rangers promote

Nurul berkata...

brooch tok raya satu..............
tema warna kuning :">.....
kalau adik beradik ada diskaun dop???
hahahhahah

nuni berkata...

mana ble diskaun2 weh ko kena la tolong aku berniaga..aku dah bg paling murah dah tu

nuni berkata...

nurui nanti ko beli rantai dgn aku tau ..warna kuning rm18 sesuai dah dgn ko punya baju raya..adik beli gelang kan kat ko? wokey la tu..pastu ko beli kerongsang dgn aku..bergaya tahap gaban ko raya ni PERCAYAAA LAH

ani berkata...

jd busineswoman la pulak, tahniah2.

nuni berkata...

hehehehe...tambah pendapatan ani duduk di bandar ni..mai la beli ..nanti kami juai online jenguk2 la yer...

Nurul berkata...

ewah mak uda.......
anti la ya aku usulkan ke tocik.....
mintak dia banje belikan....
hahahhahahahaha......

nuni berkata...

poyo la ko mak nurui